Afrodiziaka i u vás doma!

Afrodiziaka

Všichni jistě vědí, že ústřice (potažmo většina mořských plodů) jsou pro své afrodiziakální účinky více než pověstné a není člověka, který by jejich kouzlo minimálně jednou za život nezatoužil okusit, aby zjistil, zda je na tomto šprochu alespoň pravdy trochu. Neméně známé španělské mušky vám určitě nemusíme dlouze představovat. Málokdo z vás ale tuší, že za účinnými afrodiziaky nemusí chodit daleko, celá řada se jich totiž skrývá i ve vaší lednici či spíži! Věděli jste, že fazole, paprika, cibule nebo česnek platí za česká afrodiziaka? Pokud jste je až do teď považovali za obyčejnou zeleninu, obratem změňte názor! V dnešním článku vám dokážeme, že (nejen) tyto druhy právem zastávají přezdívku: Zázraky pro povzbuzení erotického libida!

Dech s vůní cibule a česneku

Cibule – co si o ní myslíte? Napadlo by vás, že tato zelenina, jež pochází z Asie,má afrodiziakální účinky? No tak to vidíte! Od teď budete na tento základ české kuchyně hledět zase o trochu jinak. Její krájení sice stojí několik slziček, ale je dokázáno, že jakmile ji pozřete, dostaví se vytoužené uvolnění. A jak si vede česnek? Což o to, jakmile si připravíte večeři s tímto pálivým krasavcem, možná vám to bude chutnat. Zalitujete toho až ve chvíli, kdy dojde na sblížení a vaše obličeje od sebe budou v minimální vzdálenosti. A ouvej – česnek příliš nevoní! Česnek je posvátná a velmi erotická rostlina, takže pokud k večeři, tak jedině když to slupnete oba – ať si později nic nevyčítáte!

Vášeň s rudou paprikou

I obyčejná paprika se vám může velmi hodit. Jistě je vám známo, že červená barva je odjakživa znakem vášně a erotiky a to už něco znamená! Ta sama o sobě působí dráždivě, takže dáte-li přednost tomuto vyzývavému a kolikrát i pálivému plodu, věřte, že toho nebudete litovat! Paprika je bohatá na kapsicin, což je alkaloid, který podporuje krevní cirkulaci a stimuluje nervová zakončení jazyka. Inu, možná to zajiskří nejen ve vašich ústech!

Kouzlo v podobě fazolí

O fazolích (potažmo všech luštěninách) nekolují příliš pozitivní báchorky, ovšem hodíte-li je teď za hlavu, nebudete svého rozhodnutí litovat. Výbornou kombinaci tvoří s uzeninami, navíc použijete-li je do salátu, vznikne vám pod rukama skutečná dobrota. Možná to není to nejzdravější, co si při společné večeři můžete dopřát, ale kdo by to jednou za čas neoželel, viďte? O fazolové polévce se dokonce proslýchá, že ji v 17. století zakázaly jeptiškám. Proč? Prý vzbuzovala koketerii…

Fotografie publikována se svolením KEKO64 FreeDigitalPhotos.net

Nikol Bláhová (14 Příspěvků)



Můžete zanechat odpověď, nebo zpětný odkaz z vašich vlastních stránek.

Napsat komentář